Katja Wuolijoki

Olen äiti, puoliso ja koiran omistaja. Olen asunut useammalla paikkakunnalla Suomessa ja vähän aikaa Tukholmassakin au pairin tehtäviä tehdessäni. Lapsena ja nuorena viihdyin suurimman osan vapaa-ajastani urheilukentillä. Tästä muistosta on jäänyt kipinä liikkumiseen myös tähän päivään.

Olin kuvitellut olevani superihminen urheilutaustani takia, mutta en ollutkaan. Vakava sairastuminen romutti nämä ajatukset. Tiedän, miltä tuntuu saada solumyrkkyjä ja miten se kaikki vaikuttaa mieleen ja psyykkeeseen. Lapsuuden haasteet ovat myös kuormittaneet psyykettäni aika ajoin. Olen kuitenkin hakenut ja saanut apua. Olen paljon vahvempi ja kestävämpi nyt. Väitän, että olen vahvempi ja viisaampi kuin olisin ilman näitä elämän kolhuja.

Työuraani olen tehnyt myös vakavasti sairastuneiden parissa. Saattohoitotyö on ollut yksi niistä. Muistisairaita ihmisiä ja ja heidän omaisiaan olen kohdannut kotisairaala- ja kotihoitotyössä. Viime aikoina sairaanhoidolliset tehtävät ovat tulleet eri tavalla mielenkiintoisiksi lähihoitakaopiskelijoiden kanssa.

Viime aikoina olen ollut kiinnostunut ja huolissani nuorten ja lasten mielenterveydestä. Vapaaehtoistyö lasten ja nuorten puhelimessa ja kirjeisiin vastaamalla on muodostunut minulle tärkeäksi harrastukseksi.

Lähden mielelläni etsimään kanssasi ratkaisuja elämän haastaviin tilanteisiin.